بیماری های ایمپلنت

بیماری های ایمپلنت

بیماری های ایمپلنت :

گاهی اوقات با انجام ایمپلنت دندان و وجود عفونت ها و باکتری ها درگیر یک سری بیماری هایی اطراف ایمپلنت میشویم که به آن بیماری های ایمپلنت می گویند در این مقاله قصد داریم به چند نوع از  رایج ترین این بیماری ها اشاره کنیم .

مورد اول که ممکن است با آن روبرو شویم موکوزیت هست . 

موکوزیت چیست؟

 موکوزیت یکی از بیماری های ایمپلنت است  که اطراف ایمپلنت اتفاق می افتد که میتوان گفت بسیار شایع هستش اما باید این نکته ذکر شود که قابل درمان است، در این درگیری بیماری هیچگونه تحلیلی برای استخوان ها پیش نمی آید و فقط لثه‌ی اطراف بافت‌های نرم ایمپلنت دندانی ملتهب می‌شود . موکوزیت اطراف ایمپلنت به طور کلی مقدمه‌ی پری ایمپلنت است. طبق تجربه های بدست آمده در رابطه با درگیری با این بیماری مشخص شده که موکوزیت طرف ایمپلنت میتواند با مصرف آنتی بیوتیک های مناسب به راحتی و با موفقیت درمان شود و از بین برود .

 

موکوزیت ایمپلنت 

 

 

 

 

 

 

مورد بعدی که امکان درگیری با آن وجود دارد پری ایمپلنت هستش. 

پری ایمپلنت چیست؟

این نوع از بیماری های ایمپلنت از نوع بیماری های التهابی است که عارضه ای که برای بیمار بوجود می‌آورد بدین صورت است که لثه اطراف ایمپلنت دچار درگیری با عفونت باکتریایی می شود و سبب تحلیل تدریجی و آهسته استخوان فک میشود یعنی همان استخوان نگهدارنده ایمپلنت دندان . تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده به طور قطع به نتیجه مشخصی نرسیده که آیا عفونت موجب تحلیل استخوان می‌شود یا تحلیل استخوان منطقه را در معرض باکتری قرار می‌دهد. در برخی مواقع با مصرف دارو می توان علائم موکوزیت اطراف ایمپلنت را از بین برد اما اگر که این بیماری به استخوان سرایت کرده باشد و سبب تحلیل آن شده باشد معمولا نیازمند جراحی است زیرا این اتفاق منجر به بروز پری ایمپلنت شده است . خیلی از مواقع افراد متوجه بیماری خود نمیشوند چونکه تحلیل استخوان معمولا بدون درد است،برای اینکه با این مشکل مواجه نشویم ضروری است که بیمار پس از ایمپلنت به طور منظم به دندانپزشک مراجعه‌ نماید.

 

پری ایمپلنت 

علائم و نشانه هایی که اطراف ایمپلنت مشاهده می شود به چه شکل است؟ 

 در بیماری های ایمپلنت چیزی که قابل مشاهده است اطراف ایمپلنت شبیه به علائم بیماری های لثه هست : قرمزی بیش از حد لثه‌ها یا التهاب زیاد و حساسیت بوجود آمده اطراف ایمپلنت و یا حتی خونریزی حین مسواک زدن.

برای نگهداری بهتر ایمپلنت مانند دندان طبیعی، ایمپلنت نیز به طور منظم باید مسواک شود و حتی از نخ دندان استفاده شود تا بطور کامل مراقبت و تمیز کاری شود و البته بطور منظم توسط متخصص دندانپزشک معاینه شود.

 

حال تشخیص بیماری های ایمپلنت به چه صورت است؟

دندانپزشک متخصص برای تشخیص بیماری های ایمپلنت با استفاده از کمک پروب دندانپزشکی فاصله‌ی میان ایمپلنت و لثه را اندازه‌گیری می‌کند.اگر نشانگر عمق ۴ تا ۵ میلی‌متر را نمایش دهد یعنی درگیر موکوزیت هستیم . اگر با عمق ۵ تا ۶ میلی‌متر و یا حتی بیشتر مواجه شود ، یعنی تحلیل استخوان بیشتر از ۲ تا ۳ میلی‌متر و خونریزی حین استفاده از پروب حاکی از بروز پری ایمپلنت است. البته با استفاده از تصاویر رادیوگرافی میشود به تشخیص تحلیل استخوان تا حدود زیادی کمک کند.

ایمپلنت سالم

 

 

 

 

 

 

 

عوامل خطرآفرین بیماری و راه های پیشگیری از آن؟ 

حال میخواهیم به چند نوع از این عوامل اشاره کنیم عواملی که خطر بروز بیماری اطراف ایمپلنت را افزایش می‌دهند عبارتند از :

بیماری پریودنتال که از قبل با ان درگیر بودید، عدم کنترل پلاک دندان،  رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان، استعمال دخانیات ،متعادل نبودن رژیم غذایی، ضعف استخوان‌ها، دیابت و عوامل ژنتیکی .

مورد بعدی شکل و طرح ایمپلنت هستش که اگر بد باشد می‌تواند بافت اطراف لثه را آماده ی بیماری کند .استفاده از  ایمپلنت‌های ناهموار نسبت به ایمپلنت‌های صاف و صیقلی بهتر است زیرا سبب پیوند بهتر بافت استخوانی پیرامون می‌شود. با این وجود اگر استخوان از روی سطح ناهموار و دارای بافت کنار برود ، احتمال بیشتری وجود دارد برای پنهان شدن باکتری در اطراف آن . باقی‌مانده‌ی سمنت از ترمیم‌هایی که با استفاده از سمنت نگه داشته می‌شوند نیز می‌تواند خطر عفونت و بیماری را افزایش دهد. برای پیشگیری از این عارضه می توان به محل سمنت اضافی پی برد و آن را از زیر لثه پاکسازی کرد تا از بروز التهاب و بیماری پری ایمپلنت پیشگیری شود.

 برای انجام بخشی از ارزیابی پریودنتال، ایمپلنت‌های دندانی باید تحت معاینات منظم قرار گیرند.

از دیدگاه مثبت ایمپلنت‌های دندانی دقیقا عملکردی مانند دندان طبیعی دارند .

از دیدگاه منفی آنها نیز درست مانند دندان طبیعی ممکن است دچار بیماری شوند. برای پیشگیری از بیماری اطراف ایمپلنت باید قبل  از کار گذاشتن ایمپلنت در دهان اقدام کنیم و تا مرحله‌ی پایانی  ترمیم ادامه یابد. مقدمه موفقیت ایمپلنت دندان قرار گرفتن صحیح و درست ایمپلنت در جای خود و درون استخوان زنده است. ساخت اباتمنت به بهترین شکل و همچنین اتصال درست آن با روکش نیز در این میان نقش دارد.

ایمپلنت دندان

 

 

 

 

 

 

طراحی درست در مرحله‌ی ترمیم، یعنی قبل از کار گذاشتن ایمپلنت، سبب نتیجه بهتر از نظر بیولوژیک و زیبایی را برای ایمپلنت در بر خواهند داشت و خطرات بیماری اطراف ایمپلنت به حداقل خواهند رسید.

هنگام کاشت ایمپلنت از استعمال دخانیات دوری کنید ، سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید، رژیم غذایی متعادلی داشته باشید ، تا حد امکان استخوان‌های خود را قوی و سالم نگه دارید ، با مراقبت‌های صحیح دهان و دندان و نیز نگهداری صحیح از بافت نرم اطراف ایمپلنت، ایمپلنت دندانی برای خود به خوبی نگهداری کنید تا متحمل هزینه های سنگین و درد های ناشی از این درگیری ها با بیماری های گوناگون نشوید.

اگر نکات و تذکر هایی که در مقاله گفته شد را به درستی دنبال کنید قطعا کاشت ایمپلنت موفق و بدون عارضه را خواهید داشت.

 

 

جهت مشاوره  و درمان بیماری های دهان و دندان  و انجام ارتودنسی و ایمپلنت دیجیتال میتوانید به کلینیک دکتر دلنوا مراجعه کنید.

منبع : 

https://www.efp.org/for-patients/dental-implants/peri-implant-diseases/