پیوره

 

پیوره لثه

در همه مطالب به اهمیت دندان پرداخته شده و کمتر به اهمیت لثه پرداخته شده بهتر است  بگوییم هر دو به یک میزان اهمیت دارند و یکی بر دیگری ارجحیت ندارد.اگر از لثه درست مراقبت نشود باعث از بین رفتن دندان میشود.لثه ریشه ی دندان ها را نگه می دارد و اگر تجمع باکتری ها در آن اتفاق بیفتد ممکن است باعث لق شدن دندان ها شود و ریشه دندان سست شود. و اگر سریع درمان آغاز نشود دندان ها می ریزند.در این مقاله به التهاب لثه بپردازیم. پیوره یکی از بیماری های لثه است. پیوره به معنی خروج چرک از لثه و بن دندان می باشد. در صورتی که برای درمان این بیماری اقدامی صورت نگیرد باعث ریزش دندان می شود. هر کجایی از بدن که عفونت در آن تجمع می کند تا قبل از انتشار عفونت به سایر نقاط بدن  باید مورد درمان قرار گیرد.

 

لثه سالم و ناسالم 

پیوره

 

اگر در ابتدا تعریفی از لثه سالم و ناسالم داشته باشیم. لثه سالم رنگ صورتی دارد و لبه های آن تیز است. البته اگر لثه های شما  روشن هستند و انگار رنگ ان ها پریده ممکن است به کم خونی دچار باشید.حالا اگر رنگ لثه به سمت قرمز یا بنفش شدن رفته ،دچار تورم شده اند و با هر بار مسواک خونریزی رخ می دهد باید بدانید وضعیت لثه های شما ناسالم است. و باید هر چه سریع تر فکری برای ان ها بکنید. اگر باکتری ها روی سطح دهان شما قرار گیرند مینای دندان شما آسیب می بیند و بافت های پریودنتیم از بین می روند.پریودنتیم در واقع بافتی است که دندان ها را در لثه و فک نگه می دارد. و یک بافت حفاظتی است و در نگهداری آن باید کوشید.

 

چه افرادی در خطر هستند؟

 

  • افرادی که بهداشت دهان و دندان را رعایت نمی کنند نسبت به سایر افراد بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
  • افراد دیابتی باید بهداشت دهان را رعایت کنند تا از عوارض که ممکن است روی دندان داشته باشند پیشگیری کنند.
  • افرادی که اهل استفاده از دخانیات هستند. اگر در مرحله درمان هستند باید استفاده از سیگار و دخانیات را ترک کرده.
  • افراد که بیماری های نقص سیستم ایمنی دارند.
  • ممکن است ریشه ی ارثی داشته باشد. 

 

پیوره ممکنه چه اثراتی روی بدن شما داشته باشه؟

 

  • به دلیل وجود تعداد زیاد باکتری در خون شما ممکن دچار حمله قلبی شوید.
  • باز هم به دلیل تجمع باکتری ها و مسدود شدن شرایین امکان وقوع سکته مغزی نیز وجود دارد.
  • اگر شما باردار باشید ممکن است درد زایمانتان زیاد و دچار زایمان زودرس شوید و فرزندی با وزن کم به دنیا آورید.

 

راه تشخیص این بیماری 

 

در ابتدا ممکن است این بیماری هیچ علامتی نداشته باشد و در پیشرفت این بیماری شما این علائم را ببینید.بوی بد دهان در هنگام تنفس، لق شدن و شل شدگی دندان ها،جویدن یا گاز زدن حتی سیب برایمان دردناک است،قرمز شدن لثه،تورم لثه،فاصله بین دندان و لثه…از علایمی است که آن را مشاهده می کنیم. و باید هر چه زودتر قبل از انکه بیماری پیشرفت بیشتری کند به دندانپزشک مراجعه کنید.

 

این بیماری انواع مختلفی دارد!

 

پریودنتیت مدل های مختلفی دارد که در زیر به آنها اشاره خواهیم کرد.

 

مزمن: مدل مزمن از نوع رایج این بیماری است. افراد بزرگسال بیشتر دچار آن می شوند اما در کودکان هم اتفاق می افتد.

تهاجمی :پرودنتال تهاجمی ریشه ی ژنتیکی دارد.در کودکی یا بزرگسالی ممکن است شروع شود.این مدل مخرب باعث ریزش سریع دندان می شود.

 

پرودنتال نکروتیزه: از همه ی مدل ها خطرناک تر این مدل است که در آن استخوان،رباط های دندان و بافت میمیرد.که این اتفاق ناشی از نکروز یا عدم تامین خون می باشد.

 

راه نجات را به شما نشان می دهیم!

 

 استفاده از مسواک روزی دو بار که مدت آن بین ۲ الی ۳ دقیقه باشد.و این نکته را در خاطر داشته باشید که مسواک باید بعد از ۳ الی ۴ ماه تعویض شود.یکی از راه های نجات استفاده از نخ دندان و زدودن مواد غذایی که میان لثه و دندان ها باقی مانده است.استفاده از دهان شویه که می توان گفت راحت ترین کار نسبت به بقیه ی راه های نجات است شما آن را قرقره کرده و سپس از دهان خود خارج می کنید. دهانشویه تجمع باکتری ها را کم می کند. درمان های خانگی نیز وجود دارند مانند استفاده از موادی که غنی از ویتامین c هستند مانند لیمو که حاوی این ویتامین است که التهاب لثه را کاهش می دهد. و مراجعه منظم به به پزشک و بررسی وضعیت سلامت لثه و دندان شما را انجام می دهد.

 

شاید احتیاج به جراحی داشته باشید!

 

 اگر پیوره  پیشرفت کرده باشد و با جرمگیری و برابر کردن سطح ریشه قابل کنترل نباشد، پزشک شما مجبور می شود جراحی انجام دهد.جراحی فلپ از روش های درمانی برتر است که برای درمان و ترمیم پریودنتال است.هدف این جراحی حذف کردن یا پاکت ها است. خیالتان راحت باشد این روش با بی حسی کامل انجام میشود.

 

بعد از عمل باید چه کار هایی انجام دهیم !

 

  • از فعالیت های سنگین مانند جابجا کردن وسیله و… خودداری کنید چون ممکن است دچار خونریزی شوید.
  • به دلیل زخم هایی که داخل دهان تان وجود دارد مرتب آب نمک قرقره می کند.
  • برای کاهش دردی که دارید می توانید خارج از دهان بر روی صورت خود کیسه یخ یا کیسه آب گرم قرار دهید.
  • گاز استریلی که در دهانتان قرار دارد را قبل از اینکه در خون غرق شود تعویض کنید.
  • از استعمال سیگار و دخانیات پرهیز کنید.
  • رژیم غذایی خود را تغییر دهید و غذاهای مایع سوپ،ژله و.. استفاده کنید و از غذاهایی که جامد و سفت هستند و احتیاج به جویدن دارند تا چند روز خودداری کنید.
  • از نوشیدن مایعات با نی پرهیز کنید.

 

حالا که تا اینجای مقاله رو خوندین و خودتون حتما میدونید که مراجعه مرتب به کلینیک دندانپزشکی شما رو از بیماری هایی که موجب التهاب لثه شوند و  ممکنه خسارت های زیادی رو به ما برسونه دور می کنه پس وقتش شده که تلفن رو برداری و زنگ به ما بزنی !