کیست مخاطی

کیست های مخاطی چیست؟

کیست مخاطی که به آن موکوسل نیز می گویند ، تورم مملو از مایعات است که روی لب یا دهان ایجاد می شود.

کیست هنگامی ایجاد می شود که غدد بزاقی دهان با مخاط پر شود. بیشتر کیست ها روی لب پایین هستند ، اما ممکن است در هر جایی از دهان شما ایجاد شوند. آنها معمولاً موقتی و بدون درد هستند. با این حال ، اگر کیست ها درمان نشوند ، می توانند دائمی شوند.

چه عواملی باعث ایجاد کیست های مخاطی می شود؟

کیست های مخاطی معمولاً به دلیل ضربه به حفره دهان ایجاد می شوند ، مانند:

گاز گرفتن لب (شایع ترین علت)
گاز گرفتن گونه
سوراخ کردن
پارگی تصادفی غده بزاقی
دندانهای مجاور باعث آسیبهای مزمن می شود

بهداشت نامناسب دندان و عادت به گاز گرفتن لب یا گونه به دلیل استرس می تواند شما را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به کیست های مخاطی قرار دهد. برخی از افراد این کیست ها را به عنوان یک واکنش بد در برابر خمیر دندان کنترل تارتار ایجاد می کنند.

کیست های مخاطی بیشتر در افراد ۱۰ تا ۲۵ ساله وجود دارد منبع معتمد. با این حال ، این کیست ها می توانند در افراد در هر سنی رخ دهند. همچنین در زنان و مردان به طور مساوی اتفاق می افتد.

علائم کیست مخاطی چیست؟

علائم کیست مخاطی به عمق کیست در پوست و تعداد دفعات بروز کیست متفاوت است. بیشتر کیست ها دردناک نیستند ، اما ممکن است ناراحت کننده باشند. کیست های مکرر با گذشت زمان دردناک می شوند.

علائم کیست در نزدیکی سطح پوست عبارتند از:

تورم برجسته
رنگ مایل به آبی
نرمی
ضایعات با قطر کمتر از ۱ سانتی متر
علائم کیست در اعماق پوست عبارتند از:

شکل گرد شده
رنگ مایل به سفید
لطافت

Diagram Of Structure Of The Cleansing Of Mucous Membrane In Airways Illustration Diagram Of Cleansing Of Mucous Membrane

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم

برای هر کیستی که در دهان یا اطراف دهان شما ظاهر شود باید به پزشک مراجعه کنید. شما می خواهید یک تشخیص مناسب دریافت کنید و پزشک می تواند شرایط جدی تر را رد کند. همچنین در صورت بزرگ شدن و ناراحتی کیست باید به پزشک مراجعه کنید. اگرچه قطر بیشتر کیست های مخاطی کمتر از ۱ سانتی متر است ، اما موارد نادر می تواند به کیست هایی به اندازه ۳٫۵ سانتی متر منجر شود.

کیست های کوچک و بدون درد اغلب تا زمانی که به دندانپزشک مراجعه نکنید تشخیص داده نمی شوند. این امر خصوصاً در مورد کیست های مخاطی ایجاد می شود که در داخل دهان شما ایجاد می شوند. دندانپزشک ممکن است شما را برای انجام بیوپسی و سایر آزمایش های تشخیصی به پزشک معالج ارجاع دهد.

در بیشتر موارد ، پزشک اجازه می دهد کیست مخاطی به خودی خود بهبود یابد. اگر بعد از دو ماه کیست هنوز وجود دارد ، دوباره به پزشک مراجعه کنید.

چگونه کیست های مخاطی تشخیص داده می شوند؟

پزشکان برای تشخیص به علائم بالینی اعتماد می کنند. همچنین ممکن است پزشک از شما سوال کند که آیا سابقه ضربه همراه با گاز گرفتن لب دارید یا خیر. پاسخ شما در تشخیص دقیق پزشک به شما کمک می کند.

در موارد خاص ، ممکن است برای تشخیص مثبت ، نمونه برداری از کیست لازم باشد. در طی این روش ، پزشک شما یک نمونه بافت کوچک را برمی دارد. بافت با میکروسکوپ بررسی خواهد شد. با مشاهده سلول ها ، پزشکان می توانند سرطانی بودن کیست را تشخیص دهند.

پزشکان ممکن است در مواردی که:

کیست مخاطی بزرگتر از ۲ سانتی متر است
ظاهر کیست نشانگر آدنوم (سرطان) یا لیپوما است
سابقه تروما وجود ندارد

کیست های مخاطی چگونه درمان می شوند؟

درمان بر اساس شدت کیست مخاطی انجام می شود. گاهی اوقات ممکن است کیست ها نیازی به درمان نداشته باشند و با گذشت زمان خود به خود بهبود می یابند. کیست های سطحی اغلب خود به خود برطرف می شوند. برای جلوگیری از عفونت یا آسیب بافتی ، سعی نکنید کیست ها را در خانه باز یا خارج کنید. کیست های مکرر یا مکرر ممکن است نیاز به درمان پزشکی بیشتری داشته باشند.

درمان های مورد استفاده در کیست های مخاطی که بسیار شدید نیستند عبارتند از:

لیزر درمانی در این روش درمانی از یک پرتو نور کوچک و جهت دار برای از بین بردن کیست استفاده می شود.
سرما درمانی این روش درمانی با انجماد بافت های آن کیست را از بین می برد.
تزریق داخل کورتیکواستروئید. این درمان برای کاهش التهاب و تسریع در بهبودی ، یک استروئید به کیست تزریق می کند.
برای جلوگیری از عود – یا برای درمان کیست های شدید – پزشک ممکن است برداشتن کیست یا حتی غدد بزاقی کامل را با جراحی توصیه کند.

کیست های مخاطی بسته به نوع و شدت کیست از یک هفته تا دو سال پس از درمان بهبود می یابند.

حتی پس از بهبودی ، تنها راه اطمینان از عدم بازگشت کیست برداشتن آن با جراحی است. برای جلوگیری از ایجاد کیست در آینده از عادت هایی مانند گاز گرفتن لب یا گونه خودداری کنید.

آیا درمان های خانگی وجود دارد؟

اغلب اوقات ، بهبودی از کیست مخاطی به سادگی زمان می برد. شما باید گاهی اوقات کیست را بررسی کنید تا مطمئن شوید که عفونی نشده است و بزرگتر نمی شود. شستشوی گرم آب شور ممکن است به تسریع روند بهبودی کمک کند.

اگر اهل لب و گونه های معمولی هستید ، ممکن است ترک این نوع عادت ها را نیز در نظر بگیرید. یک ژورنال داشته باشید و از تعداد دفعات نیش زدن خود مطلع شوید – این مسئله به احتمال زیاد مربوط به استرس ، اضطراب یا بی حوصلگی است. پس از شناسایی عوامل محرک ، می توانید راهی برای جلوگیری از گاز گرفتن لب ها و گونه های خود پیدا کنید. جویدن آدامس بدون قند تنها یکی از روش هایی است که می توانید بدون اینکه به خود آسیب بزنید میل به گاز گرفتن را برآورده کنید.

اگرچه درمان های خانگی ممکن است در بهبود برخی از کیست های مخاطی مفید باشد ، اما مهم است که از تشخیص خود خودداری کنید. پزشک شما می تواند از عدم ارتباط برجستگی ها اطمینان حاصل کند

چشم انداز کیست مخاطی چیست؟

کیست های مخاطی پس از شناسایی و تشخیص صحیح ، سرعت بهبودی خوبی دارند. اینها کیست های خوش خیم (غیر سرطانی) هستند ، بنابراین هیچ نگرانی طولانی مدت در مورد سلامتی ندارند. بزرگترین عوارض ناشی از کیست های مخاطی درد و ناراحتی است. اگر به وجود کیست مخاطی در دهان یا اطراف آن مشکوک هستید ، سریعاً بررسی کنید.

https://www.healthline.com/health/mucous-cyst