مزایا و معایب بریج دندان :
از دست دادن دندان می تواند طبیعی باشد یا ممکن است به دلیل بیماری یا آسیب ایجاد شود. دندان های از دست رفته شکاف هایی ایجاد می کنند که نه تنها از نظر بصری ناخوشایند هستند بلکه بر عملکرد طبیعی گاز گرفتن حفره باکال نیز تاثیر می گذارند. معمولا برای پر کردن این شکاف ها از بریج های دندان استفاده می شود که در این مقاله به بررسی مزایا و معایب بریج دندان ها می پردازیم.
بریج های دندانی یک روش دندانپزشکی ترمیمی مناسب برای بسیاری از بیماران است اما تنها گزینه موجود نیست. برای تعیین استفاده مناسب از بریج دندان برای هر موقعیت منحصر به فرد، عاقلانه است که مزایا و معایب این روش را در نظر بگیرید.
این عمل یعنی بریج دندان یا با یک دندان تک یا چند دندان انجام میشود که به دندانهای مجاور طبیعی یا به ایمپلنتهای دندانی متصل میشوند. پل دندانی از تعدادی قطعه مانند اباتمنت، پونتیک و بریج تشکیل شده است. این قطعات با هم ترکیب می شوند و روی شکاف های از دست رفته قرار می گیرند. و ظاهری زیبا و طبیعی برای لبخند و دندان های شما ایجاد میکنند، اما این تمام ماجرا نیست!
زیرا مزایا و معایب بریج دندان باعث شده که برای برخی این روش خوشایند و اما برای برخی دیگر ناخوشایند باشد اما باید توجه داشت که تمامی روش های درمانی و روش های جایگزین کردن دندان ها دارای برخی مزایا و معایب هستند و هر فرد با مشورت پزشک خود و با توجه به شرایط و نیاز خود روش موثر تر را نیز انتخاب می کند.
متداول ترین مواد مورد استفاده برای ساخت بریج دندان طلا، آلیاژ و چینی است. آنها را پل های دندانی می نامند زیرا به معنای واقعی کلمه شکاف ناشی از از دست دادن دندان ها را همانند یک پل پر می کنند. برای برخی از افراد، بریج های دندانی جایگزین مناسب تری نسبت به ایمپلنت های دندانی می باشد. اگر دندان های از دست رفته دارید، و انتخاب شما برای جایگزین کردن آن ها بریج دندان میباشد بهتر است ابتدا نگاهی به مزایا و معایب بریج دندان داشته باشید.
اجازه دهید نگاهی به مزایا و معایب بریجهای دندانی بیندازیم و اینکه آیا آنها در مقایسه با ایمپلنتهای دندانی گزینه مناسبتری هستند یا خیر پاسخ دهیم.
مزایای بریج دندان :
برای بریج های دندانی چندین اثر مثبت وجود دارد که میتوان آن ها را علت فراوانی استفاده از آنها در کارهای ترمیمی دندان دانست.
در مرحله اول، می توان گفت بریج های دندانی راه حلی موثر و مطمئن برای جایگزینی دندانهای از دست رفته در دهان می باشند که هم در اصلاح عملکردی دندان ها نقش دارند و هم زیبایی را ارائه می دهند.
-
انتخاب اقتصادی تری می باشند :
حتما میدانید که هزینه ی بریج های دندانی کمتر از ایمپلنت های دندانی است. برخلاف ایمپلنت ها، بریج ها به دقت زیادی نیاز ندارند و می توان آنها را بدون حمله به قسمت زیادی از دهان و بدون نیاز به جراحی و قرار دادن در استخوان فک درون دهان قرار داد. به همین دلیل است که آنها گزینه ی اقتصادی تری نسبت به ایمپلنت دندان می باشند.
-
پیوند استخوان مورد نیاز نیست :
در قرار دادن ایمپلنت در برخی افراد نیاز است که پیوند استخوان برای ترمیم استخوان فک انجام شود تا ایمپلنت های دندانی در آن ثابت شوند. از آنجایی که وقتی دندان ها از دست میروند، استخوان فک به تدریج ضعیف میشود و دوباره توسط فک جذب میشود، پس پیوند استخوان منجر به رشد مجدد استخوان فک از دست رفته می شود و فک را برای قرار دادن ایمپلنت آماده میکند. در افرادی که مدت زیادی است دندان های خود را از دست دادند پیوند استخوان یک الزام برای ایمپلنت های دندانی است اما برای ثابت کردن بریج ها در دهان نیازی به پیوند استخوان نمی باشد.
-
جایگذاری پل ها زمان کمتری نیاز دارند :
گذاشتن بریج به اندازه کاشت ایمپلنت دندان زمان زیادی نمی برد. دلیل آن عدم نیاز به پیوند استخوان برای بریج های دندانی است. همچنین قرار دادن بریج دندان حداکثر به ۲ تا ۳ جلسه دندانپزشکی نیاز دارد. اما بریج ها در تعداد جلسات متر و زمان کمتری، ساخته و جایگذاری میشوند.
-
تعمیر و نگهداری کم :
در مقایسه با پروتزهای دندانی، بریج ها نگهداری بسیار کمی دارند. لازم نیست هر از چند گاهی آنها را بردارید تا آنها را تمیز کنید. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن معمولی برای تمیز و بهداشتی نگه داشتن آنها کافی است. علاوه بر این، آنها به راحتی در هم قرار می گیرند و بیمار خیلی زود به آنها عادت می کند. و جای گذاری آنها نیز راحت می باشد.
همانطور که مشاهده کردید مزایای این روش بسیار زیاد می باشد اما همانطور که گفته شد به مزایا و معایب بریج دندان ها نیز باید توجه گردد.
معایب بریج های دندانی :
برای تصمیم گیری بهتر، مهم است که نکات منفی بریج های دندانی را نیز علاوه بر مزایای آن بدانید.
-
از دست دادن مینای دندان سالم :
از جمله از مزایا و معایب بریج دندان میتوان به از دست دادن مینای دندان اشاره کرد. در مورد بریج های سنتی، روکش ها روی دندان های سالم قرار می گیرند. برای اینکه دندانها کاملاً متناسب با روکشها باشند، دندانها باید تراشیده شوند. در نتیجه مقداری از مواد سالم دندان از بین می رود. همچنین دندان های سالم ممکن است در این فرآیند آسیب ببینند.
-
از دست دادن استخوان همچنان رخ می دهد :
از آنجایی که بریج ها به استخوان فک متصل نیستند، هیچ روشی برای پیوند استخوان انجام نمی شود. استخوان فک که قبلا ضعیف شده است به حل شدن ادامه می دهد. اما در مورد ایمپلنت از زوال استخوان فک جلوگیری می شود زیرا جراحی پیوند استخوان انجام می شود. از این رو، استخوان فک نجات می یابد اما پل ها روی خط لثه قرار می گیرند. بر خلاف ایمپلنت ها، آنها هیچ ریشه ای ندارند و نمی توانند به استخوان فک متصل شوند.
با بررسی تمامی نکات و مزایا و معایب بریج دندان و با وجود تمامی این موارد در نهایت بیمار با مشورت پزشک خود میتواند بهترین و موثرترین روش برای خود را برگزیند.
جهت مشاوره و درمان بیماری های دهان و دندان و انجام ارتودنسی و ایمپلنت دیجیتال میتوانید به کلینیک دکتر دلنوا مراجعه کنید.
منبع :
https://www.hagermandentalcare.com/2021/03/05/advantages-vs-disadvantages-of-dental-bridges/