محدودیت سنی در ایمپلنت :
همواره برای تمامی افرادی که قصد کاشت ایمپلنت دندان را دارند این سوال وجود دارد که آیا محدودیت سنی در ایمپلنت دندان وجود دارد یا خیر. ایمپلنت دندان یک نوع روش ایجاد دندان است برای هنگامی که فردی یک دندان خود را به صورت کامل از دست می دهد و امکان پر کردن آن وجود ندارد. در این روش پایه ایمپلنت دندان جایگزین ریشه دندان از دست رفته می شود. این ریشه جدید از جنس تیتانیوم است و به پایدار نگه داشتن دندان جدید در جایگاه خود کمک خواهد کرد. از آن جایی که در این روش باید شرایط برقراری و ماندگاری بافت برقرار باشد، محدودیت سنی در ایمپلنت دندان یکی از شرایطی است که هنگام انجام این عمل باید در نظر گرفت. آیا ایمپلنت دندان می تواند روش مناسبی برای کودکان، نوجوانان، جوانان و یا افراد سالمند باشد؟
در این مقاله کلینیک دندانپزشکی دیجیتال دکتر دلنوا سعی می کند تا به محدودیت سنی در ایمپلنت دندان بپردازد.
درست است که باید معیارهایی از جمله سلامت عمومی فرد، سلامت دهان و دندان او، تعداد دندان های آسیب دیده و از دست رفته، وضعیت استخوان فک و… را در نظر گرفت، اما محدودیت سنی در ایمپلنت دندان نیز یکی از موضوعاتی است که باید در نظر گرفته شود و نمی شود آن را نادیده گرفت.
کودکان و نوجوانان هم زمان که رشد قدی و تغییرات جسمی دارند، استخوان فکشان نیز در حال رشد است. بنابراین اگر برای افرادی که زیر ۱۸ سال سن دارند عمل ایمپلنت انجام دهیم، ممکن است با رشد فک آن ها، پایه ایمپلنت کوتاه شود و تاج دندان به سمت داخل کشیده شود. از آن جایی که معمولا بعد از ۱۸ سالگی رشد فک تقریبا کامل شده است، مشکلاتی از این قبیل معمولا وجود نخواهد داشت. البته این نکته لازم به ذکر است که در برخی موارد نادر افراد زیر ۱۸ سال می توانند کاشت ایمپلنت را انجام دهند، اما لازم است هنگامی که به سن ۱۸ سالگی رسیدند ایمپلنت جا به جا شود و ایمپلنتی قرار داده شود که هم سطح سایر ایمپلنت ها باشد. بنابراین محدودیت سنی در ایمپلنت دندان موضوعی است که باید همیشه آن را در نظر داشت.
شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت :
علاوه بر محدودیت سنی در ایمپلنت دندان، سلامت عمومی فرد یکی از شرایط اصلی برای کاشت ایمپلنت می باشد. بنابراین افراد برای کاشت ایمپلنت نباید مشکلاتی از فشار دندان، قبیل بیماری های کلیوی، دیابت، دندان قروچه، پوکی و نرمی استخوان، سابقه سکته قلبی و… داشته باشند، زیرا این بیماری ها باعث می شوند که احتمال سازگاری ایمپلنت پایین بیاید. بنابراین لازم است که هنگام مراجعه به متخصص مورد نظر خود در مورد مشکلات، بیماری ها و داروهایی که مصرف می کنید صحبت کنید.
همچنین می توان به غیر از محدودیت سنی در ایمپلنت دندان به شرایط زیر نیز اشاره کرد:
سلامتی کامل دهان، دندان و لثه: کاشت ایمپلنت نیازمند این است که هیچ گونه بیماری دهانی، زخم، عفونت فک و لثه و مشکلاتی از این قبیل نداشته باشید.
عدم مصرف مشروبات الکلی و دخانیات: در ترکیبات مشروبات الکلی و دخانیات موادی وجود دارند که برای قبول ایمپلنت در لثه و یکنواخت سازی بافت مشکل ایجاد می کنند. بنابراین هنگام دوره کاشت ایمپلنت باید از مصرف این مواد پرهیز کنید.
عدم اعتیاد به مواد مخدر: مواد مخدر موانع بسیار جدی برای کاشت ایمپلنت هستند.
عدم ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن: افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند، داروهای خاص مصرف می کنند و یا جراحی های پیاپی داشته اند، امکان انجام ایمپلنت را ندارند.
بهترین سن برای انجام ایمپلنت :
به طور کلی محدودیت سنی در ایمپلنت دندان وجود ندارد. اما آن چیزی که اهمیت دارد این است که به نتیجه مطلوب و ماندگاری بالای ایمپلنت برسیم. بنابراین هر فردی که دندان خود را به طور کامل از دست داده باشد و یا مشکلات دندانی از نوع ریشه داشته باشد می تواند ایمپلنت دندان را انجام دهد مگر اینکه از نظر رشد فک، تراکم استخوان و یا سلامت عمومی دچار محدودیت باشد. بنابراین نمی توان به طور دقیق محدودیت سنی در ایمپلنت دندان را تعریف کرد.
کاشت ایمپلنت یک روش درمانی ثابت و ماندگار است که این مهم ترین معیار در مورد دندان برای اکثر افراد می باشد.
اقدامات لازم قبل از کاشت ایمپلنت :
- چند روز قبل از انجام این درمان بهتر است از مصرف داروهایی مانند آسپرین، وارفارین، داروهای گیاهی و… پرهیز کنید.
- حتما شب قبل از درمان خواب کافی داشته باشید.
- چند هفته قبل از شروع درمان از مصرف نوشیدنی های الکلی و دخانیات پرهیز کنید.
- حتما قبل از درمان غذا میل کنید تا در حین درمان دچار ضعف و گرسنگی نشوید.
- قبل از شروع درمان با مشورت پزشک خود مسکن قوی مصرف کنید.
- چند رو قبل از درمان برای شست و شوی دهان خود از دهان شویه استفاده کنید.
ملاحظات پس از درمان ایمپلنت :
- داشتن یک رژِیم غذایی سبک.
- استعمال نکردن دخانیات.
- هنگام مسواک زدن مراقب باشید که به بخیه ها آسیبی وارد نکنید.
- اگر برای شما از بخیه های قابل جذب استفاده نشده است، ۷ تا ۱۰ روز بعد به پزشک خود برای خارج کردن بخیه ها مراجعه کنید.
رعایت بهداشت پس از درمان ایمپلنت :
- خونابه تا ۴۸ ساعت اول طبیعی است بنابراین نگران نباشید.
- تا ۴۸ ساعت آب دهان خود را قورت دهید و به هیچ عنوان آن را تف نکنید.
- به مدت ۲ هفته به صورت مداوم از دهان شویه استفاده شود.
- ۳ و ۷ روز پس از جراحی جهت شست و شو به مرکز درمانی مربوطه مراجعه کنید.
- بسته به دستور پزشک متخصص خود چند روز پس از جراحی جهت کشیدن بخیه های خود به ایشان مراجعه کنید.
عدم انجام مراقبت های ذکر شده عواقبی در پی دارد. از جمله:
-
- عفونت در محل جراحی : عفونت در محل جراحی می تواند باعث درد، تورم و بیماری های خطرناک شود.
- عدم ترکیب شدن ایمپلنت با استخوان : ممکن است ایمپلنت با استخوان ترکیب نشود و این باعث شکست ایمپلنت و عدم موفقیت در جراحی می شود.
- خروج ایمپلنت به صورت ناگهانی : اگر به محل جراحی فشار زیادی وارد شود ممکن است ایمپلنت از جای خود خارج شود.
- التهاب و نارسایی عملکرد ایمپلنت
- کاهش عمر ایمپلنت : عدم مراقبت و رسیدگی و عدم رعایت مراحل درمانی ممکن است منجر به کاهش عمر ایمپلنت شود.
در این مقاله سعی کردیم درباره محدودیت سنی در ایمپلنت دندان توضیح بدهیم و ابهامات شما را رفع کنیم.
به طور کلی یکی از موضوعاتی که همیشه برای زیباجویانیی که قصد کاشت ایمپلنت دارند مهم است محدودیت سنی در ایمپلنت دندان است.
برای دریافت مشاوره، پرسیدن سوالات خود در ارتباط با محدودیت سنی در ایمپلنت دندان، انجام ایمپلنت با به روزترین روش ها با کلینیک دندانپزشکی دیجیتال دکتر دلنوا تماس بگیرید.
منبع :
https://cornerstonedentistrync.com/minimum-age-or-age-restriction-for-dental-implants/